De erkende coaching opleiding waar je leert hoe je wezenlijk verschil maakt

Leven en coachen vanuit bewustzijn en een complete staat van zijn

De volgende coaching opleiding start in september, over:

189
Days
01
Hours
44
Minutes
20
Seconds

Kies voor een erkende coaching opleiding waar je de kunst leert te verstaan

Herken je jezelf in een of meer van deze uitspraken?

- Persoonlijke ontwikkeling is belangrijk voor mij. Daar wil ik meer stappen in zetten. En ik wil leren hoe ik anderen daarin kan helpen.

- Ik vind coachen erg leuk en ik kan het ook, maar ik doe het op mijn gevoel en intuïtie. En ik geloof dat als ik meer inzicht en tools tot mijn beschikking heb, ik er nóg beter in kan zijn. 

- Als ik mensen begeleid krijg ik niet de verandering voor elkaar die ik beoog.

- Ik coach veel, maar ik voel me er nog te veel onhandig en onzeker in.

- Mensen komen bij mij met hun problemen. Hen helpen in een gesprek vind ik het mooiste dat er is, daar wil ik meer mee.

- Ik ben manager en merk dat coachend leidinggeven mij ligt. Ik wil het coachen nog beter in mijn vingers krijgen om nog meer uit mijn mensen te halen.

Lees dan verder. De kunst van coaching leren verstaan geeft niet alleen voldoening, het is ook belangrijk. Want je wilt natuurlijk echt uit mensen halen wat er in zit. Het is zonde als mensen ongelukkig zijn of onderpresteren omdat je ze niet voldoende heb kunnen helpen. Als je niet voldoende van betekenis kunt zijn voor hun ontwikkeling. De kunst van coaching verstaan maakt je waardevoller als manager, professioneel begeleider en coach.

Wil je leren wat écht werkt in coaching? 

En van daaruit jouw effectiviteit vergroten? En niet met trucs en alleen methoden en technieken, maar met wat psychologisch bewezen werkt, waar het wezenlijk om draait? 

Dan is dit jouw opleiding. Wezenlijke verandering kan moeiteloos tot stand komen, van binnen uit. Als je maar weet hoe. Na deze complete, intensieve en erkende coaching opleiding heb je een behoorlijke persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. En zit het mensen tot zelfrealisatie begeleiden in je DNA. De opleiding is geschikt voor managers, adviseurs, therapeuten en trainers die in staat willen zijn om mensen boven zichzelf uit te laten stijgen. Én de coaching opleiding is uiteraard geschikt voor iedereen die professioneel en succesvol aan de slag wil als coach. De opleiding tot coach is inspirerend, effectief en praktisch. Mede dankzij de combinatie van psychologie en Oosterse wijsheid, de kleine groepen (maximaal 12) en zoveel persoonlijke begeleiding als je wilt.

In de erkende coaching opleiding leer je wat het beste werkt

- Je wilt gesprekken voeren die inzicht geven. Gesprekken die het leven van een ander veranderen, mooier maken.

- Je hebt behoefte aan een opleiding die van jou een echt goede coach maakt. En je wilt een erkend diploma ontvangen.

- Je wilt jezelf én meesterschap in coaching ontwikkelen.

Meer dan een coaching opleiding

Als je echt goed wilt leren coachen, dan zal je je ook persoonlijk moeten ontwikkelen. Uit onderzoek én de praktijk blijkt namelijk dat de belangrijkste beïnvloedbare succesfactor van coaching jijzelf bent. Want de kunst van coachen gaat verder dan vaardigheden, methoden en kennis. Er zijn honderden theorieën, modellen en methoden! Deze zijn alle leerzaam, maar ook beperkt en beperkend. En al deze intelligente tools bij elkaar maken je nog geen goede coach. De kunst is om al deze zaken te integreren in jezelf. En vervolgens op vanzelfsprekende wijze in te zetten. Kortom, het gaat om het leren inzetten van je hele zelf als instrument. En ook dat leer je hier.


De opleiding tot coach die bevrijdend werkt

Met de Erkende Post HBO Coaching Opleiding krijg je de magie van coaching in de vingers. Op een praktische, direct toepasbare, no-nonsense manier. Je leert hoe je verrassend eenvoudig kwaliteiten als geluk, wijsheid, kracht en innerlijke rust aanboort. Voor jezelf, maar ook voor anderen, zal dit inzicht bevrijdend werken. We maken daarbij gebruik van een combinatie van bewezen psychologische benaderingen en Oosterse non-dualiteit.

Nonduale wijsheid draait om het bewust benutten van jouw eigen potentieel en het naar buiten brengen van wie je werkelijk bént. Daarom is het een wezenlijke transformatie in leven en werk. 

In de coachopleiding leer je op natuurlijke wijze te coachen

- Je leert bewezen psychologische benaderingen en tijdloze wijsheid te integreren en toe te passen, in jezelf, je werk en je dagelijkse leven.

- Je leert nieuwe dingen op alle niveaus zoals kennis, vaardigheden, houding, gedrag, inzicht, identiteit en waarden.

- Je leert hoe je wezenlijke verandering in mensen teweegbrengt en begeleidt.

Coaching Opleiding erkend gecertificeerd post HBO

Lekker oefenen met coachen

Het programma van de coaching opleiding

Module 1 

In de eerste module ga je direct naar jouw kern. Je staat stil bij wie je werkelijk bent. En komt zo tot een werkelijke transformatie in jezelf. Je leert hoe je jouw innerlijke kwaliteiten, zoals vertrouwen, kracht en innerlijke rust kunt aanboren. Als jij het instrument bent als coach, dan moet je dat instrument wel goed kennen en voor je laten werken. En je leert hoe je jezelf kunt blijven ontwikkelen, met zelfonderzoek als de belangrijkste basis. 

Module 2 

In de tweede module verdiep je het inzicht in jezelf en in hoe je jezelf als instrument in zet als coach. Hier leg je de basis van het coach zijn. Je leert hoe mensen ontwikkelen en wat daar voor nodig is. Je ontwikkelt diep inzicht in de mens. Je leert tevens nog beter de condities voor coaching te scheppen bij jezelf.

Module 3 

In de derde module leer je de condities voor coaching te scheppen bij de ander. Als coach schep je de juiste voorwaarden zodat het coachen en ontwikkelen van de coachee bijna als vanzelf gaan. Je leert de juiste relatie met een cliënt op te bouwen, te onderhouden en af te bouwen. Je ontwikkelt tevens de basis van systemisch werken: het vermogen om bewust en constructief om te gaan met wat zich afspeelt in het systeem en te werken met groepen. 

Module 4 en 5

In de vierde en vijfde module leer je hoe je mensen het beste uit zichzelf laat halen. Hoe je mensen tot zelfrealisatie laat komen, zodat zij zijn wie zij wezenlijk zijn. Dit is een bevrijdende ervaring voor de coachee. Je leert hoe je mensen uit hun verhaal kunt laten stappen en een diepgaande en blijvende verandering laat doormaken. Kortom, je leert hoe je mensen hun innerlijk potentieel laat aanboren. In module 4 leer je hoe je mensen deze verandering laat doormaken. In module 5 leer je hoe mensen dit integreren in hun dagelijks leven en werk en hoe je dat begeleidt.

Module 6

In de laatste module draag je zelf actief bij aan het programma. Je geeft een interactieve workshop aan jouw medestudenten en de opleider. Je laat zien dat je een groep kan begeleiden. Het is mooi om te zien hoe ieder is gegroeid en hoeveel je van elkaar kunt leren. Een inspirerende verdieping op al het voorgaande.

Onderdelen van de coaching opleiding

Locaties en data

Kosten en diploma

WAT MENSEN ZEGGEN OVER DE COACHING OPLEIDING

In de loop van meer dan 12 jaar als coachopleider, heb ik honderden studenten mogen helpen om een beter inzicht in zichzelf en anderen te krijgen en om een natuurlijke coach te zijn. Dit is wat ze hierover zeggen: 

Petra Boon

"Ik heb de coaching opleiding van ZIN ervaren als een van de waardevolste dingen in mijn leven. Op voorhand wist ik niet of ik coach wilde worden, ik wilde vooral leren over mensen en verandering. In dat proces heb ik gemerkt dat ik coach ben geworden en dat ik dat op allerlei verschillende manieren kan toepassen. De opleiding heeft mij geleerd dat coachen gaat om ‘mens zijn’ van coachee en coach. In al zijn kwetsbaarheid en glorie. Jezelf daarin onderzoeken en ontdekken in combinatie met theorie en veel praktijkoefening geeft je een solide basis als coach. Anderen daarin begeleiden is magisch."

Feikje Wagenaar

"De opleiding tot coach voelt als thuiskomen. Hier viel voor mij heel veel samen van alle inzichten, wijsheid, kennis en materie waar ik door de jaren heen al kennis mee had gemaakt. Het klopte met alles wat er bij mij al leefde, maar nog geen duidelijk geheel vormde. De coachingsopleiding bracht dit bij elkaar. Je leert je zelf kennen, je onderzoekt wie jij ten diepste bent. En van daaruit ontstaan in het coachen steeds opnieuw de mooiste inzichten en veranderingen. Daarin ervaar ik steeds opnieuw de magie van het coachen."

Start met de meest bijzondere coaching opleiding die je in je leven kunt meemaken

Leer hoe je wezenlijk verschil maakt in het leven van mensen.

​14 dagen bedenktijd  en tot 6 weken voor aanvang kosteloos annuleren

de beste erkende gecertificeerde post HBO coach opleiding van nederland
Psycholoog NIP - Alexander van den Berg - ZIN

Over de coachopleider

Alexander Berg - ZIN.nu - coach opleiding psycholoog

Alexander van den Berg

Psycholoog, coachopleider

Hi, mijn naam is Alexander, ik ben psycholoog en al meer dan 12 jaar coachopleider.

Geloof je dat wat mensen zoeken, ze in zichzelf kunnen vinden? En wil je leren hoe jij anderen daarin begeleidt? 

Mijn belofte is dat je een bevrijdend inzicht en bewustzijn ontdekt. En dat je leert hoe je kunt coachen vanuit een bewustzijn en een complete staat van zijn, met geluk, wijsheid en innerlijke rust. Zodat je succesvol coach bent en mensen laat zijn wie zij wezenlijk zijn. 

De coaching opleiding voor jou

De Erkende Post HBO Coaching Opleiding werkt het beste als je jezelf wilt onderzoeken en ontwikkelen. En als je wilt bijdragen aan de ontwikkeling van andere mensen.

Het is meer dan een coaching opleiding. Je leert zijn wie je wezenlijk bent en je leert hoe je anderen daarin begeleidt. Deelnemers ervaren het als 'life changing'.

MEER AANBEVELINGEN VAN MENSEN DIE DE OPLEIDING TOT COACH HEBBEN GEVOLGD

Emmy van Zandvoort

"Ik leerde dat iedere persoon een andere benadering vraagt, maar dat deze benadering zich vanzelf ontvouwt als we beiden onze wijsheid aanboren en deze inzetten. Deze coachingsopleiding heeft niet alleen mezelf verrijkt maar ook de mensen die ik gecoacht heb en mijn directe omgeving. Ik vind het bijzonder om getuige te mogen zijn van het doorgeven van deze ervaringen."

Sylvia Heuten

"Ik heb de opleiding tot coach ervaren als een enorme verrijking, als thuiskomen bij mijzelf. Mijn jarenlange zoektocht, om wijsheid buiten mijzelf te vinden, stopte toen ik besefte dat ik mijn eigen wijsheid altijd al in me had. De Erkende Post HBO Coaching Opleiding heeft mijn interne ruis een plek gegeven en de weg naar mijn diepste bewustzijn ontluikt.
De combinatie van de Westerse psychologie en de non-dualiteit en wijsheidstradities heb ik in deze coachingsopleiding ervaren als bijzonder waardevol. Vanuit die diepere verbinding met mijzelf, ben ik als coach nu veel beter in staat om op zijnsniveau verbinding te maken met de ander; om vanuit verwondering en het niet weten, in het hier en nu, de ander zijn eigen wijsheid te laten aanboren. Geen gebrabbel, maar naar de essentie, naar dat waar het werkelijk om gaat.
"

Wat kun je verwachten in de coaching opleiding?

- Zelfrealisatie, geluk, wijsheid, kracht en innerlijke rust worden toegankelijk en toepasbaar gemaakt. Voor jou en de mensen die jij begeleidt.

- Je bent welkom met alles wat je bent en hebt.

- Je vindt je gedragen in een community van geestverwanten.

- Je behoudt de regie over de enorme persoonlijke ontwikkeling die je doormaakt.

Als je je hieronder aanmeldt, dan neem ik contact met je op voor een kennismakingsgesprek. In het kennismakingsgesprek kijken we of je geschikt bent voor de opleiding. Je hoort direct in dit gesprek of je bent toegelaten tot de opleiding. Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd en kunt tot 6 weken voor aanvang kosteloos annuleren! Kort na ons gesprek ontvang je een welkomstmail met informatie. Voor aanvang van de coaching opleiding kun je alvast beginnen, als je dat wilt, met lezen van literatuur en kun je al ondersteuning krijgen, waaronder in een intakegesprek. In het intakegesprek krijg je al direct begeleiding op jouw ontwikkeling, zodat je een vliegende start maakt. Enkele weken voor de start van de opleiding ontvang je nog de laatste benodigde informatie. Dan start de opleiding die van jou een topcoach maakt, een reis die bevrijdend werkt!

​14 dagen bedenktijd  en tot 6 weken voor aanvang kosteloos annuleren

de beste erkende gecertificeerde post HBO coach opleiding van nederland
Psycholoog NIP - Alexander van den Berg - ZIN

Nog meer uitspraken van deelnemers van de coaching opleiding 

"Ik krijg met minder moeite meer voor elkaar." 

"Ik kan mensen raken, inspireren en zo in beweging krijgen."

"Ik help mensen echte verandering te bereiken in zichzelf en in hun leven en werk."

"Ik heb ingezien wie ik wezenlijk ben en daardoor heb ik beter inzicht in en grip op hoe ik het beste uit mezelf en anderen haal."

Meld je nu nog aan, klik hier

>